ua en ru

Депутати позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів, прийнявши новий закон, - Розенко

Депутати позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів, прийнявши новий закон, - Розенко Фото: Павло Розенко

Розенко назвав новий закон про субсидії "вершиною абсурду"

Депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів, підтримавши законопроект № 2676 "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам і інвалідам)". Про це у своєму Facebook написав міністр соціальної політики України Павло Розенко.

"Яке ж було моє здивування, коли в інтернеті побачив, що в п'ятницю Верховна Рада України прийняла законопроект №2676, яким нібито "спростила доступ до системи субсидій пенсіонерам та інвалідам. Коли сьогодні прочитав прийнятий закон, то був, м'яко кажучи "в шоці". Замість "спрощеної процедури" доступу до субсидій депутати фактично позбавили субсидій пенсіонерів та інвалідів. У першому абзаці написано про те, що субсидії повинні надаватися без звернення громадянина. Тобто, місцевий орган влади повинен використовувати, напевно, екстрасенсорні методи або механізми чорної або білої магії, щоб визначити бажання людини отримати субсидію", - написав Розенко.

Міністр також зазначив, що згідно із законом, для непрацюючих і працюючих пенсіонерів, працюючих і непрацюючих інвалідів, членів їх сімей потрібно здати довідки про доходи громадян.

"Не законопроект, а вершина абсурду", - зазначив Розенко.

Наприкінці минулого тижня з четверга по суботу був у Рівненській та Хмельницькій областях де вивчав реальну ситуацію із ...

Posted by Павло Розенко on 22 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, субсидії за новою процедурою отримали вже 500 тис. сімей.