ua en ru

Концентрація російських сил на Донбасі зменшилася, - Лисенко

Концентрація російських сил на Донбасі зменшилася, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

РФ формуєт дві дивізії біля кордону з Україною

Концентрація російських сил на окупованому Донбасі зменшилася. Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, в ефірі передачі "Ваша Свобода", відповідаючи на запитання про кількість військових РФ на Донбасі, Лисенко зазначив, що наразі концентрація російських сил зменшилася.

"Зараз приблизно 7 тисяч штатних військових російських знаходиться на території Донбасу. Інші, кілька десятків тисяч - це найманці, які прибули, і люди, які перебували у в’язницях, їх теж випускають за умови, якщо вони підуть на фронт зі зброєю в руках", - повідомив Лисенко.

Він також додав, що наразі відведені російські війська від державного кордону, які брали участь у масштабних навчаннях, які проводила Російська Федерація.

"Натомість на кордоні формується дві дивізії, неподалік нашого кордону, буквально кілька кілометрів", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська проводять розмінування місцевості в районі пункту пропуску "Станиця Луганська".