ua en ru

Контракт "Індару" з Бразилією по передачі технології виробництва інсуліну складе 60 млн дол

Контракт "Індару" з Бразилією по передачі технології виробництва інсуліну складе 60 млн дол., що становитиме 10% загального товарообігу між Україною і Бразилією. Про це повідомила голова правління ПРАТ "Індар" Любов Вишневська, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках цього контакту відбудеться передача технології виробництва препаратів інсуліну Бразилії. В результати завершення контракту Бразилія отримає інсулінову незалежність і побудує підприємство по виробництву інсуліну на своїй території... При хорошому збігу обставин і ритмічному виконанні зобов'язань між сторонами "Індар" і Бразилією загальній товарообіг по цьому контакту складе 10% товарообігу між Україною і Бразилією, а сума контракту після його виконання складе більше 60 млн дол.", - повідомила Вишневська.

Вона також нагадала, що контракт був підписаний між Міністерством охорони здоров'я України і Міністерством охорони здоров'я Бразилії. Компанія планує повністю виконати цей контракт через два роки.

Крім того, в минулому році компанія отримала сертифікат GMP від бразильської санітарної служби АНВІЗА, який дає можливість поставляти продукцію в країни МЕРКОСУР (загальний південноамериканський ринок). На сьогодні вже ведуться переговори про поставку інсуліну в Аргентину і Чилі.

Крім того, компанія почала нещодавно поставляти інсулін в Таджикистан, а також перереєструвала інсулін в РФ і зареєструвала в Казахстані.

Крім того, ведуться переговори про поставки інсуліну до Пакистану, а також відбувається реєстрація інсуліну в Ірані.

В Україні "Індар" забезпечує 40% потреб інсулінозалежних людей - близько 100 тис. пацієнтів. І також поставляє інсулін для 220 тис. пацієнтів в Бразилії.

"Індар" - єдиний в Україні завод, на якому здійснюється повний цикл виробництва інсуліну. У всьому світі таких підприємств існує ще три: данська Novo Nordisk, американська Eli Lilly і французька Sanofi-Aventis.

70,7% "Індару" належить державі, 29,3% - польської компанії Bioton. Продажі в 2011 р. склали 350 млн грн.

Читайте також: "Індар" в 2013 р. планує збільшити обсяги виробництва в 5 разів - до 570 млн грн