ua en ru

"Індар" в 2013 р. планує збільшити обсяги виробництва в 5 разів - до 570 млн грн

Фармацевтичне підприємство "Індар" в цьому році планує збільшити обсяги виробництва в 5 разів - до 570 млн грн. Про це повідомила голова правління ПРАТ "Індар" Люборв Вишневська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо збільшити об'єми виробництва в 5 разів в цьому році. В минулому році об'єми виробництва були в обсягах на суму 114 млн грн", - повідомила Вишневська.

За її словами, компанія планує розширити виробництво препаратів і закупити додаткове обладнання.

"В цьому 2013 р. заплановано збільшити вартість основних засобів нашого підприємства приблизно на 60 млн грн", - зазначила Вишневська.

Вона додала, що ці кошти будуть витрачені на придбання обладнання, на побудову нових ліній по виробництву препаратів, які борються зі СНІДом, розширення спектру препаратів, що знижують рівень цукру, та випуск нових форм інсуліну.

Крім того, за словами Вишневської, "Індар" планує знизити ціни на інсулін для м. Києва на 20%.

"Ми знизимо ціни на 20% порівняно з цінами, які були в минулому році, на всю продукцію, яку ми будемо постачати м. Київ", - зазначила Вишневська.

За її словами, в минулому році місто закуповувало відносно невеликий обсяг продукції на рівні 2,4 млн грн.

"Індар" - єдиний в Україні завод, на якому здійснюється повний цикл виробництва інсуліну. У всьому світі таких підприємств існує ще три: данська Novo Nordisk, американська Eli Lilly і французька Sanofi-Aventis.

70,7% "Індару" належить державі, 29,3% - польської компанії Bioton. Продажі в 2011 р. склали 350 млн грн.

Читайте також: Азаров доручив Грищенку розробити програму збільшення виробництва вітчизняних лікарських засобів