ua en ru

Контрабанда з Закарпаття переорієнтувалася на митниці Волинської та Львівської обл., - ДФС

Контрабанда з Закарпаття переорієнтувалася на митниці Волинської та Львівської обл., - ДФС Фото: Костянтин Лікарчук

Лікарчук розповів про успіхи на Закарпатській митниці за останні три тижні

Контрабанда, яка раніше проходила через Закарпатську митницю, переорієнтувалася на Волинську та Львівську обл. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови Державної фіскальної служби (по митниці) Костянтин Лікарчук.

"Три тижні тому ми на Закарпатську митницю призначили в.о. начальника Романа Крутяка, і за цей період ми багато чого зупинили. Наприклад, зупинили експорт феросплавів під виглядом шлаку, щоб не платити мито, спирт, сигарети, і вони частково пішли на Чернівці та Львів - за нашою оперативною інформацією", - заявив заступник голови ДФС.

За словами Лікарчука, потоки контрабанди із Закарпаття переорієнтувалися. "Ми зупинили автобуси, і вони в основному пішли до Львова і через Волинь, знову ж таки, за нашою інформацією", - зазначив він.

Також Лікарчук додав, що на Закарпатській митниці зупинено ввезення палива під виглядом паливних елементів, на які нараховується менший акциз та інші платежі до держбюджету. "За три тижні ми зробили багато чого. Це все йшло, як на експорт, так і імпорт", - додав співрозмовник РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше в ДФС заявили, що відсторонення митників у Закарпатській обл. не створить незручностей для громадян.