ua en ru

Контакти США з РФ і Україною мають різні порядки денні, - Клімкін

Контакти США з РФ і Україною мають різні порядки денні, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНИАН)

США запевнили Україну у подальшій підтримці

Контакти Сполучених Штатів Америки з Україною та Російською Федерацією мають абсолютно різні порядки денні. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Контакти між США і РФ мають абсолютно іншу логіку, інший характер і інші порядки денні. Це Росія веде війну проти України, увірвалася в Україну, окупувала Крим, окупувала частину Донбасу, постійно постачає регулярні війська, озброєння ... тобто сама повістка дня того, що США повинні обговорювати з Росією, вона виразно інша ", - заявив Клімкін.

Міністр зазначив, що під час офіційного візиту до Вашингтон мав багато різних зустрічей, зокрема у Білому домі, Держдепартаменті і в інших підрозділах Адміністрації президента.

На думку Клімкіна, найважливішим результатом його поїздки стало запевнення США у подальшому співробітництві і підтримці України.

"Найважливішим результатом поїздки є сигнал США про те, що вони будуть залишатися найважливішим союзником України", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у ході візиту Клімкін обговорив з Трампом подальшу підтримку США України.