ua en ru

В контактній групі розповіли, скільки полонених відмовилися повертатися в ОРДЛО по обміну

В контактній групі розповіли, скільки полонених відмовилися повертатися в ОРДЛО по обміну Фото: з полонених тільки один відмовився повертатися в Україну (УНІАН)

Тільки один чоловік відмовився повертатися в Україну

Понад 100 осіб відмовилися повертатися по обміну на непідконтрольну Україні територію Донбасу. Про це в інтерв'ю виданню "Комсомольская Правда в Украине" розповів учасник Тристоронньої контактної групи на Мінських переговорах Віктор Медведчук.

"Тих, кого хотіли отримати в якості звільнених осіб представники ОРДО і ОРЛО, було більш ніж на 100 чоловік більше. Вони відмовилися повертатися на непідконтрольну територію", - сказав він.

У свою чергу, за словами Медведчука, в списках української сторони, відмовився повертатися в Україну всього одна людина.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про зростання числа українських заручників в Росії і ОРДЛО.

Згідно з інформацією Служби безпеки України, на сьогодні знаходиться вже 157 українців - це цивільні та військові.

За словами Геращенко, кількість заручників зростає, насамперед, за рахунок цивільних осіб, які попадають в полон з надуманих приводів, в тому числі за звинуваченням у підготовці терактів.