ua en ru

Геращенко заявила про зростання числа українських заручників в Росії і ОРДЛО

Геращенко заявила про зростання числа українських заручників в Росії і ОРДЛО Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

У заручниках перебувають 157 українців

Кількість українських заручників, яких утримують на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у Російській Федерації зростає. Про це сьогодні в кулуарах парламенту журналістам повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"насправді у нас сьогодні зростає як кількість заручників на окупованих територіях, так і політв'язнів Кремля. На окупованих територіях, згідно з інформацією Служби безпеки України, на сьогодні знаходиться вже 157 українців - це цивільні і військові", - заявила Геращенко.

За її словами, кількість заручників зростає, насамперед, за рахунок цивільних осіб, які попадають в полон з надуманих приводів, в тому числі за звинуваченням у підготовці терактів.

Геращенко зазначила, що зараз із заявлених у списках 157 осіб, підтверджено місцезнаходження 88 громадян України. Мова йде, зокрема, про військових, більшість з яких знаходяться в Макіївській колонії.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з ватажками самопроголошених республік Донбасу" заявив про підтримку масштабного обміну полоненими.