ua en ru

Контактна група домовилася про розмінування району Донецької фільтрувальної станції

Контактна група домовилася про розмінування району Донецької фільтрувальної станції Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Сторони домовилися не вести бойові дії в районі фільтрувальної станції

Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про розмінування району Донецької фільтрувальної станції. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона підтвердила свою повну прихильність взятим на себе зобов'язанням. Особливе занепокоєння викликають обстріли життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема, зафіксовано СММ ОБСЄ випадки обстріли Донецької фільтрувальної станції, наслідки яких можуть призвести до гуманітарної та екологічної катастрофи. Зокрема, мова йде про домовленості не проводити обстрілів і наступів на Донецьку фільтрувальну станцію; провести роботи з розмінування в районі цієї станції і доріг, що ведуть до неї; надати гарантії безпеки для працівників станції, ремонтних бригад і персоналу СММ ОБСЄ", - зазначила Оліфер.

У фокусі уваги Тристоронньої контактної групи – блок безпекових питань: ситуація є тривожною та нестабільною. Лише за ос...

Опубліковано Даркою Оліфер 15 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше ООН попереджала про загрозу хімічної катастрофи на Донбасі, яка може статися в разі пошкодження хлоропровода на фільтрувальній станції.