ua en ru

Конституційний Суд назвав тиском мітинг в підтримку люстрації 16 квітня

Конституційний Суд назвав тиском мітинг в підтримку люстрації 16 квітня КС вважає мітинг 16 квітня тиском на суд

Конституційний Суд України назвав запланований на 16 квітня 2015 р. мітинг в підтримку люстрації тиском на судову систему. Про це йдеться в заяві КС.

"9-10 квітня засоби масової інформації поширили виступи окремих народних депутатів України, громадських діячів і представників правоохоронних органів із звинуваченнями суддів Конституційного Суду України у заангажованості, погрозами щодо їх кримінального переслідування і закликами до громадян збиратися в день початку розгляду вказаної справи на мітинг біля стін Конституційного Суду України", - йдеться в повідомленні.

У КС наголосили, що діяльність суду ґрунтується на принципах верховенства права, незалежності і рівноправності суддів, а також повного і всебічного розгляду справ та обґрунтованості прийнятих ним рішень.

"Спроби політиків поширити компрометуючу інформацію, що стосується професійної діяльності суддів, заклики до мітингів і демонстрацій під стінами Конституційного Суду України є ні чим іншим як тиском на Суд. Нагадаємо, що вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється статтею 126 Основного Закону України", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді заявили, що зміни в закон про люстрацію можуть бути прийняті на початку літа.