ua en ru

Конституційна комісія може незабаром розглянути зміну статусу окупованого Криму

Конституційна комісія може незабаром розглянути зміну статусу окупованого Криму Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За рік робоча група напрацювала пропозиції щодо змін до розділу Х Конституції

Президент України Петро Порошенко очікує, що найближчим часом робоча група передасть на розгляд Конституційної комісії зміни до Конституції в частині Автономної Республіки Крим. Про це він заявив під час виступу на заходах присвячених Дню боротьби за права кримськотатарського народу та Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, передає прес-служба президента України.

Порошенко заявив, що за рік робоча група, створена Конституційною комісією, напрацювала пропозиції щодо змін до розділу Х Конституції України.

"Ми до цього дуже відповідально готуємося. За рік робоча група, створена Конституційною комісією, напрацювала пропозиції щодо змін до розділу Х Конституції України. Вони мають закріпити невід’ємне право кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення у складі незалежної Української держави. Саме таке право група пропонує визнати джерелом особливого статусу Кримської автономії як невіддільної складової частини єдиної України", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в ході виступу Порошенко заявив, що Україна після деокупації Криму використовує Керченський міст для зміцнення зв'язків з Кубанню, де живе велика кількість українців.