ua en ru

Експерти: Держрегулювання на ринку нафтопродуктів може призвести до виникнення дефіциту

Експерти Консалтингової групи "А-95" вважають, що тиск Міненерговугілля на учасників ринку нафтопродуктів з метою обмеження цін може призвести до зупинки заправних станцій і виникненню дефіциту. Про це повідомляє прес-служба групи.

"Сьогодні у нас перед очима розгортається паливна криза, наростає дефіцит бензину в найбільших нафтодобувних країн планети - Росії, причиною яких стало адміністративне регулювання цін на АЗС. Які ще потрібні приклади, щоб зрозуміти неприпустимість пресингу в цій галузі?" - говорить директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

"Ми прогнозуємо, що в травні ціна буде на 10-20 коп./л вище, так як запас міцності навіть великих мереж за чотири місяці держрегулювання вичерпаний, і бізнес потребує хоча б мінімального прибутку в розмірі 1-2%", - прогнозують експерти "А-95".

За їхніми розрахунками, аналогічний підхід до прогнозування цін на дизпаливо говорить про ймовірність того, що з цієї позиції ціна може залишитися в межах 10 грн/л.

"В умовах збереження напруженості на світових ринках енергоресурсів подолання позначки в 10 грн/л, навіть з урахуванням зниження акцизів, було абсолютно очевидним для всіх, включаючи чиновників профільного міністерства", - упевнений С.Куюн.