ua en ru

Коновалюк заявив про створення нового суспільно-політичного руху

Відомий політик Валерій Коновалюк оголосив про ініціативу створення громадсько-політичного руху, який "об'єднає всі конструктивні сили України для виходу з глибокої політичної та економічної кризи". Про це повідомляє його прес-служба.

"Рік тому я покинув Партію регіонів і склав з себе повноваження радника Президента України через незгоду із проведеною в країні політикою. Але в ситуації, коли Україна переживає самий драматичний період своєї новітньої історії, не можу залишитися осторонь від подій", - сказав Коновалюк.

За його словами, новий рух буде представляти інтереси мільйонів українців, які "не знайшли себе не за ту, ні іншу сторону барикад".

"Рівень протестних настроїв підтверджує низький авторитет і недовіра як до влади, так і до опозиції, - констатував Коновалюк. - Перед нами стоїть завдання створити умови для консолідації всіх продуктивних сил суспільства, для того, щоб Україна відбулася як держава".

Політик у четвер, 19 листопада, має намір виступити в Державній думі РФ.

"Хочу використати цю можливість для того, щоб донести до російських політиків необхідність перезавантаження наших відносин, вибудовування їх на рівноправній, конструктивній основі, - зазначив він.- Підписані угоди, які свідчать про безпрецедентну допомогу з боку Росії, дають Україні шанс досягти високого рівня розвитку, що сприятиме просуванню на шляху до європейської інтеграції".

У планах Коновалюка трансформація суспільного руху в нову політичну силу, яка в підсумку, буде преображена в політичну партію. "Ми не маємо наміру займати "прозахідну" або "проросійську" позицію, - сказав він. - В України свій шлях, заснований на розвитку державності і вибудовуванні добросердих відносин з усіма сусідами. Наша мета - зробити громадянське суспільство здатним формувати і контролювати державну політику при наявності контролю за її реалізацією".