ua en ru

Коновалюк виступає за проведення всеукраїнського референдуму 15 червня

Кандидат у Президенти України Валерій Коновалюк виступає за проведення всеукраїнського референдуму 15 червня.

Кандидат у Президенти України Валерій Коновалюк виступає за проведення всеукраїнського референдуму 15 червня. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"15 червня, в день проведення другого туру виборів, потрібно провести референдум з питань нової Конституції. Треба дати чіткий сигнал суспільству, як буде розвиватися держава в найближчий рік-півтора. Щоб знайти вихід з цієї кризи", - заявив Коновалюк.

Він також повідомив, що має намір звернутися до Президента Росії Володимира Путіна з проханням роз'яснити позицію Росії щодо України.

"Я хочу просити В. В. Путіна звернутися не просто до групи людей, озброєних людей на Сході, звернутися до всього російськомовного населення Південного Сходу країни з чіткою позицією Росії. Чого хоче Росія? Яка мета Росії? Нове Придністров'я? Дестабілізація в Україні? Сповзання України до громадянської війни? Або нормальний процес ефективного співробітництва, який посилить наші країни і дозволить уникнути цього насильства і цієї братовбивчої війни", - заявив Коновалюк.

На його думку, підтвердження позаблокового статусу України зніме всі проблеми з Росією.

"Саме тут, у Києві, необхідно було знайти політично консенсус і прийняти рішення щодо реформування Конституції і забезпечення мирного процесу децентралізації влади, створення умов, за яких Україна стала позаблоковою державою. Це норма Конституції, яка дозволяла б зняти всі проблеми, які стосуються, в першу чергу, питань Росії", - заявив кандидат у Президенти.