ua en ru

Коновалюк у законі про поліцію має намір вирішити питання з матеріально-технічним забезпеченням правоохоронних органів

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк є одним із співавторів підготовлюваного законопроекту про поліцію в Україні. Про це повідомляє прес-служба Коновалюка.
Валерій Коновалюк з нагоди Дня міліції, який в цьому році збігся з 20-літнім ювілеєм заснування МВС України, за власною ініціативою і за підтримки Українського благодійного правозахисного фонду співробітників і ветеранів органів внутрішніх справ "Майбутнє - в доброті", привітав співробітників і ветеранів МВС Донецька, Волноваського, Докучаєвського, Володарського і Первомайського регіонів, а також родичів міліціонерів, загиблих при виконанні службових обов'язків. Народний депутат також вручив їм грошові премії та ювілейні медалі "20 років міліції".
Звертаючись до працівників правоохоронних органів, Коновалюк зазначив, що знає про проблеми міліції не з чуток. Відсутність палива, проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, дефіцит кваліфікованих, а головне - досвідчених кадрів - ці проблеми, зазначив парламентарій, будуть враховані в новому законі про українську поліцію, одним з авторів якого є депутат Коновалюк.
"При створенні цього документа ми вивчаємо досвід європейських держав, таких як
Чехія, Франція, Італія, де робота поліції поставлена на належному рівні, враховуємо питання соціального захисту правоохоронців, детально продумуємо захист від корумпованості і зловживань на службі, намагаємося взяти найкраще з досвіду вітчизняної міліції, знайти шляхи вирішення кадрових питань. Адже сьогодні середній вік слідчого складає 24 роки. Так не повинно бути. Новий міністр МВС Віталій Захарченко дуже відповідальна і ініціативний людина, він дуже серйозно ставиться до цієї фундаментальної реформи", - зазначив Коновалюк.
"Неприпустимо, коли міліція знаходиться на такому, скажімо, залишковому принципі фінансування. Не вистачає матеріально-технічного забезпечення, дуже низький рівень оплати праці працівників міліції, немає мотивації", - вважає народний депутат.
За його словами, за ініціативою Віктора Януковича в країні почалося реформування правоохоронних органів, яким попередня влада практично не приділяла уваги та загнала в найглибшу кризу.
"Ці реформи чекали свого часу 20 років, попередня команда взагалі не займалася цими питаннями і залишила нам лише зруйновану економіку і величезні борги. Нинішня команда від влади має бажання і сили вивести українську державу з кризи і забезпечити гідний рівень життя кожного українця. У наступному році наша країна приймає Євро-2012, який стане для нас одночасно випробуванням на право називати себе європейцями і надасть сил і додатковий імпульс у подальшому розвитку України", - підкреслив Коновалюк.