ua en ru

Коновалюк проводить зустрічі в США для запобігання кризи в Україні

Зараз вирішується не тільки доля України, але і всієї Східної Європи, а також перспектива відносин між США і Росією на найближчі роки. Про це заявив кандидат на пост Президента України Валерій Коновалюк під час свого 4-денного візиту в США.

Коновалюк вже провів переговори з головою Комітету Сенату з питань зовнішньої політики Робертом Менендесом, а також з впливовим членом Палати Представників Джимом МакДермоттом. Сторони обмінялися думками щодо ситуації в Україні для запобігання ескалації конфлікту. Американські політики відзначили важливість проведення президентських виборів 25 травня для легітимізації влади в Україні та створення умов для реформ у країні.

Український політик також провів зустріч з главою Представництва Європарламенту у Конгресі США Антуаном Риполлом.

"Європа повинна дати більш чіткі сигнали Україні в питаннях євроінтеграції. На жаль, в останні роки цього не сталося. Європа своєчасно не відреагувала на авторитарний режим Януковича, що і призвело до таких наслідків", - заявив Коновалюк.

Голова Представництва Європарламенту у Конгресі США Антуан Риполл розповів про плани лібералізації відносин з Україною і про прибуття у Київ 23-26 травня делегації Європарламенту для моніторингу ситуації з проведенням президентських виборів.

Коновалюк також дав інтерв'ю впливовим американським ЗМІ, зокрема FoxNewsи NBC.

Зустрічі з американськими політиками у Вашингтоні тривають, і днями Коновалюк представить план врегулювання ситуації в Україні.