ua en ru

Кононенко: законопроекти щодо деофшоризації надійдуть до ВРУ найближчим часом

Кононенко: законопроекти щодо деофшоризації надійдуть до ВРУ найближчим часом Фото: Ігор Кононенко

БПП готова підтримати створення ТСК щодо політичної корупції

Проекти законів щодо врегулювання питань офшорних компаній надійдуть до парламенту найближчим часом. Про це 16 травня під час засідання Погоджувальної ради заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Робоча група активно працює, і вже є напрацювання по законопроектах, які у найближчий час, я маю надію, вже надійдуть до ВРУ і у нас буде можливість їх обговорити і прийняти рішення",- заявив Кононенко.

За словами нардепа, ключовим питанням відповідних законопроектів є визначення термінів, який вже існує у багатьох країнах світу під назвою КІК - контрольованої іноземної компанії, а також врегулювання питання щодо володіння такими компаніями громадянами України.


"Ключове питання це не те, чи є у володінні громадян України закордонні компанії, чи немає. Ключове питання, щоб податки від діяльності такої компанії платилися в Україні",- додав нардеп.

Кононенко також зазначив, що фракція БПП готова підтримати створення тимчасової слідчої комісії щодо політичної корупції.

"Сьогодні ввечері, пане Голово, ми надамо наші пропозиції, ми надамо пропозиції щодо наших представників у цю комісію і якщо наша позиція буде підтримана, ми завтра готові за це питання голосувати",- повідомив нардеп.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко відповідним Указом ініціював створення робочої групи по напрацювання законодавства для врегулювання питань офшорів і деофшоризації.