ua en ru

Кононенко готовий відповісти за будівництво ДЮСШ в Пущі-Водиці

Кононенко готовий відповісти за будівництво ДЮСШ в Пущі-Водиці Фото: Ігор Кононенко

Народний депутат України Ігор Кононенко висловив жаль, що в гонитві за сенсацією журналісти програми "Схеми" свідомо перекручують інформацію. Представники "Міжнародної Тенісної Академії" передали виданню копії письмових відповідей, які були спрямовані запитом "Схем", що міститься в них інформація кардинально відрізняється від показаного у сюжеті програми "Схеми" спільного проекту Радіо Свобода та "UA:Першого" каналу.

"Журналістам "Схем" у письмовому вигляді була передана всі запитана інформація ще 13 червня і було запропоновано приїхати оглянути Міжнародну Тенісну Академію," - повідомив директор МТА Вадим Гуменюк.

Кононенко готовий відповісти за будівництво ДЮСШ в Пущі-Водиці

Кононенко готовий відповісти за будівництво ДЮСШ в Пущі-Водиці

Так, сюжет "Схем" побудовано на твердженні, що заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко відкрив елітний фітнес-клуб на землі, виділеної при мері Кличко під будівництво безкоштовної ДЮСШ. Однак, згідно з наданою інформацією, дане твердження повністю помилкове, МТА будувалася на території занедбаного піонерського табору "Юнга", який з часів СРСР є частиною цілісного майнового комплексу заводу "Ленінська Кузня", одним із власників якого з 1996 року є Кононенко. Зміну цільового призначення під будівництво спортивної школи "Міжнародна Тенісна Академія" ініціювали самі власники "Ленінської Кузні", щоб все відповідало українському законодавству.

Керує МТА Вадим Гуменюк, один з провідних українських фахівців у створенні спортивних об'єктів, віце-президент Української бізнес-асоціації. Син Кононенко не управляє МТА, як сказано в сюжеті "Схем", а є директором з розвитку.

"МТА не елітний фітнес-клуб з басейнами і баром. Це професійна спортивна база європейського рівня, на якій готуються до змагань понад 600 дітей, частина з них проживає в спортивному інтернаті на грантовій основі. Журналісти в цілях маніпуляції показали тільки прайс-лист на послуги відкритого фітнес-центру, але нічого не сказали про те, що МТА є базою для тренувань Національної збірної з баскетболу, не показали наших міжнародних тренерів і одну з найкращих у країні інфраструктур для підготовки до чемпіонатів світу і Європи", - прокоментував сюжет Вадим Гуменюк.

Народний депутат України Ігор Кононенко стверджує, що МТА - це довгостроковий неприбутковий проект для популяризації спорту та виховання молодих українських спортсменів.

"Хочу висловити співчуття, коли професійні журналісти в гонитві за сенсацією вкрай суб'єктивно і з спотворенням висвітлюють події. МТА побудована на території піонертабору "Ленінської Кузні", цей проект інвестовано дуже багато грошей, до цього там були руїни. Це професійна спортивна база, яка готує спортсменів міжнародного рівня, на ній тренується кілька національних збірних. Цей проект неприбутковий, все, що він заробляє, витрачається на утримання і підготовку спортсменів. Вкладені інвестиції будуть повертатися десятки років. Якщо в це хтось бачить корупцію, я готовий за це відповідати", - прокоментував виданню Ігор Кононенко.