ua en ru

Конкурс з продажу 45% акцій ПАТ "Крименерго" виграв ДТЕК з ціною 256,1 млн грн

Конкурс з продажу 45% акцій ПАТ "Крименерго" на суму 256 млн 100 тис. грн виграла компанія DTEK Holdings Limited (Кіпр).

Фонд державного майна оголосив конкурс з продажу 45% акцій енергопостачальної компанії "Крименерго" (Сімферополь) 14 березня 2012 р. Стартова ціна пакета акцій - 246 млн грн.

Згідно з умовами конкурсу, його учасник повинен або постачати електроенергію в розмірі не менше 30% від обсягу енергії, яка постачається "Крименерго", або контролювати компанію, яка здійснює таку діяльність. Покупець серед іншого повинен забезпечити погашення заборгованості за закуплену електроенергію відповідно до договорів з ДП "Енергоринок", забезпечити спрямування коштів на виконання інвестиційних програм, технічне переозброєння, модернізацію підприємства. У соціальній діяльності інвестор зобов‘язується, зокрема, не створювати заборгованості перед працівниками та забезпечити поетапне підвищення заробітної плати.

Також покупець зобов'язаний до 2014 року розробити план дій з охорони навколишнього середовища зі строком її виконання до 2015 року.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. ДТЕК є ключовим гравцем на ринку генерації електроенергії Україні. Виробничі енергогенеруючі потужності представлені ТОВ "Східенерго", ПАТ "Дніпроенерго", ПАТ "Київенерго" і ПАТ "Західенерго". Електроенергія в повному обсязі поставляється на оптовий ринок електроенергії України. Загальна встановлена потужність "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго" становить 18,2 ГВт. ДТЕК раніше вже придбав виставляються ФДМУ на продаж пакети акцій "Донецькобленерго" (40% за 467,6 млн грн), "Київенерго" (25% за 450,5 млн грн), "Західенерго" (45,1% за 1,9 млрд грн), "Дніпроенерго" (25% за 1,18 млрд грн).