ua en ru

Конгресмени США відмовляють на запити про зустріч із послом Росії

Конгресмени США відмовляють на запити про зустріч із послом Росії Фото: Анатолій Антонов (flickr.com/us-mission)

Послу було відмовлено на всі його запити в конгрес

Посол Росії в США Анатолій Антонов розповів, що регулярно отримує відмови на запити про зустрічі з конгресменами. Про це повідомляє "РИА Новости".

"Можу вам сказати, що на всі мої запити в конгрес мені відмовлено. Я дуже радий за пана (посла США в Росії Джона) Хантсмана, що наші парламентарі тепло його зустріли. Висловили готовність взаємодіяти. Може бути, рух з того боку зможе зрушити ситуацію з мертвої точки", - зазначив Антонов.

У серпні 2017 роки після підписання закону про санкції проти Росії президент США Дональд Трамп обрушився з критикою на конгресменів, поклавши на них провину за погіршення відносин із Росією. Він заявив тоді, що відносини між Вашингтоном і Москвою знаходяться "в небезпечно найнижчій точці".

Попередник Антонова Сергій Кисляк, який був послом у США з 2008 по 2017 роки, після повернення в Москву охарактеризував атмосферу, в якій йому доводилося працювати, як "отруєну". Він пояснив, що робота з адміністрацією президента США Трампа складається "непросто" через внутрішньополітичне протистояння в США.

Нагадаємо, раніше колишній російський посол у США Сергій Кисляк назвав свої зв'язки з радником і зятем американського лідера Дональда Трампа Джаредом Кушнером "щоденними контактами".