ua en ru

У Конгресі США вважають, що Флінн отримував гроші від Росії незаконно

У Конгресі США вважають, що Флінн отримував гроші від Росії незаконно Фото: екс-радник Дональда Трампа Майкл Флінн

Екс-радник Дональда Трампа Майкл Флінн мав отримати дозвіл на співпрацю з російськими компаніями

Члени комітету палати представників США з нагляду та урядової реформи, як від Республіканської, так і від Демократичної партії, дійшли висновку, що колишній радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн порушив законодавство, не вказавши у своїй декларації доходи та виплати від російських компаній. Про це повідомляє BBC.

Зокрема, йдеться про виплати від телеканалу RT, а також ще ряду російських компаній, які він отримував за публічні виступи.

"Як колишній офіцер він просто не міг брати гроші у Росії, Туреччини і взагалі у будь-кого. І, судячи з усього, він дійсно взяв ці гроші. Це було неправильно, за порушення закону треба відповідати", - заявив голова комітету Джейсон Чаффетц.

Лідер демократичної меншості в комітеті Елайджа Каммінгс, у свою чергу, заявив, що Фліннові слід було отримати дозвіл на таку співпрацю.

"Він мав отримати дозвіл, мав відзвітувати про це, і він цього не зробив. Це серйозна проблема", - вважає Каммінгс.

Нагадаємо, колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн не вніс у свою первісну декларацію платежі, отримані в 2015 році від російських компаній.