ua en ru

У Конгресі США закликали Трампа "натиснути" на Путіна

У Конгресі США закликали Трампа "натиснути" на Путіна Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

Конгресмен закликала Трампа знайти сили "відокремитись від власних інтересів"

Президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа закликали у Конгресі США "почати тиснути" на президента Росії Володимира Путіна з метою припинення військової агресії на Сході України. Про це заявила член Палати представників Конгресу США Ґвен Мур, передає "Голос Америки".

"Війна Росії в Україні часто здається далекою. Нестача уваги до конфлікту не дивує з огляду на особливу прихильність нашого президента до президента Росії Путіна… Час нашому президенту припинити тихо зрікатись американської політики стосовно Путіна і натомість почати тиснути на російського лідера, щоб він вжив конкретних заходів для припинення війни в Україні, включаючи ті, що передбачені мінськими домовленостями - шлях, узгоджений обома сторонами", - наголосила Ґвен Мур.

Вона наголосила, що наслідки брутального вторгнення Росії до України - ближче, ніж здаються та нагадала, що нещодавно світ вшановував загиблого в Україні американця Джозефа Стоуна, який працював на Донбасі у складі місії ОБСЄ.

"Рік тому, цього тижня, народжений в Мілвокі Джозеф Стоун загинув від вибуху міни, коли служив в місії спостереження за конфліктом. Стоун служив медичним працівником у складі міжнародної команди спостерігачів, які є "очима та вухами" світу в цій війні, що забрала більше 10 300 життів і змусила мільйони покинути місця проживання", - зазначила Мур.

Конгресмен наголосила, що країні потрібен президент, який "має сили відокремитись від персональних інтересів і стати на захист прав людини".

"Нам потрібен президент, який бажає зібрати дипломатичну силу і переконати Путіна припинити погрози міжнародним спостерігачам в Україні, які, що трагічно продемонстрував Джозеф Стоун рік тому - ризикуючи життям, служать міжнародному миру та безпеці", - підкреслила представник парламенту.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки закликали Російську Федерацію припинити бойові дії та забезпечити безпеку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованому Донбасі.