ua en ru

Конгрес США сповільнив прийняття санкцій проти РФ

Конгрес США сповільнив прийняття санкцій проти РФ Фото: Конгрес США (NASA/Bill Ingalls)

Документ, який отримав повну підтримку в Сенаті, відправлений на обговорення в профільний комітет

Палата представників Конгресу США, керуючись ініціативою членів Республіканської партії, відмовилася від швидкого голосування по законопроекту, який, зокрема, передбачає нові санкції щодо Росії. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Зараз документ, який отримав повну підтримку в Сенаті, відправлений на обговорення в профільний комітет.

Конгресмен Еліот Енгель вже висловив побоювання, що затягування з прийняттям законопроекту може дозволити прихильникам президента Трампа послабити антиросійські заходи.

За його словами, республіканці повинні негайно винести документ на обговорення нижньої палати Конгресу і проголосувати за нього, щоб документ як можна швидше потрапив до президента.

Як повідомляють журналісти агентства, Державний департамент без особливого ентузіазму відреагував на голосування в Сенаті, оскільки держсекретар Рекс Тіллерсон вважає, що посилення антиросійських санкцій може негативно позначитися на перспективах подальших переговорів з Росією.

Раніше джерела видання Politico повідомляли, що Білий дім планує попрацювати з республіканцями в Палаті представників над тим, щоб законопроект про нові санкції проти Росії були внесені лояльні адміністрації Дональда Трампа поправки.

За даними видання, в нинішній редакції документ обмежує право президента скасовувати санкції. У той же час джерело підкреслило, що Білий дім підтримує санкції проти РФ. За його словами, "політичні наслідки будь-якого вето поки не обговорювалися".

Нагадаємо, Німеччина погрожує у відповідь заходами, якщо санкції США проти РФ завдадуть шкоди її компаніям.