ua en ru

Німеччина погрожує заходами у відповідь, якщо санкції США проти РФ завдадуть шкоди її компаніям

Німеччина погрожує заходами у відповідь, якщо санкції США проти РФ завдадуть шкоди її компаніям Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Берлін побоюється штрафів для німецьких компаній, що беруть участь в проекті Північний потік - 2

Німеччина пригрозила заходами у відповідь, якщо санкції Сполучених Штатів Америки (США) проти Російської Федерації (РФ) завдадуть шкоди німецьким компаніям. Про це повідомляє Reuters.

"ФРН у п'ятницю пригрозила заходами проти США, якщо нові санкції відносно РФ, запропоновані Сенатом, в кінцевому підсумку завдадуть шкоди німецьким компаніям", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в Берліні побоюються, що санкції можуть призвести до штрафів проти німецьких і європейських фірм, що беруть участь в проекті "Північний потік - 2" з будівництва трубопроводу для російського газу через Балтику.

Так, серед європейських компаній, що беруть участь у проекті: німецька нафтогазова група Wintershall, німецька енергетична торгова компанія Uniper, Royal Dutch Shell, австрійська OMV і французька компанія Engie.

Прес-секретар канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт описав законопроект Сенату як "своєрідний крок". За його словами, "дивно, що санкції, спрямовані на те, щоб покарати РФ за імовірне втручання у вибори в США, також можуть спровокувати санкції проти європейських компаній".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила розширення США антиросійських санкцій.