ua en ru

Конгрес США зажадав від Трампа записи розмов з екс-главою ФБР Комі

Конгрес США зажадав від Трампа записи розмов з екс-главою ФБР Комі Фото: Конгрес США перевірить докази Трампа проти Комі

Дональд Трамп попередив Джеймса Комі від витоку інформації в ЗМІ

Американські законодавці закликали президента США Дональда Трампа надати будь-які записи розмов з екс-главою ФБР Джеймсом Комі. Про це повідомляє Reuters.

"Ви не можете жартувати про записи. Якщо є якісь записи цієї розмови, вони мають бути передані", - заявив сенатор-республіканець Ліндсі Грем з Південної Кароліни.

Раніше Дональд Трамп попередив звільненого директора ФБР від витоку інформації в ЗМІ.

"Джеймсу Комі краще сподіватися, що немає ніяких "записів" з наших бесід, перш ніж він почне зливати інформацію в пресу!", - заявив Трамп.

Як повідомлялося раніше, екс-глава розвідки США Джеймс Клеппер назвав відставку Джеймса Комі ще однією перемогою Росії.

"Керівник розслідування про ймовірну змову між Росією та учасниками передвиборної кампанії Трампа був знятий зі свого поста. Тому росіяни повинні розцінювати це як свою чергову перемогу", - сказав Клеппер.

У відповідь на запитання журналіста про те, як Клеппер оцінює реальність інформації про змову Трампа з Росією, екс-глава розвідки повідомив, що на момент публікації доповіді з даними про зв'язки президента США з Кремлем "не було ознак того, що вона вірна.

Однак, додав він, якщо ФБР дійсно вдалося знайти якісь докази такого таємної угоди між Трампом і Москвою, служба могла не поділитися ними з розвідкою.

Нагадаємо, у США назвали можливих претендентів на пост глави ФБР.