ua en ru

Конгрес США схвалив проект бюджету-2019, в якому передбачено 250 млн дол. для України

Конгрес США схвалив проект бюджету-2019, в якому передбачено 250 млн дол. для України Фото: США (pixabay.com)

Даний кошторис на 50 млн дол. перевищує бюджет 2018 року

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки (США) схвалила проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби посольства України в США на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, палата представників схвалила раніше узгоджений з Сенатом проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік", який передбачає 250 млн дол. для безпекової допомоги Україні.

"Даний кошторис на 50 млн дол. перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Конгрес США схвалив проект бюджету-2019, в якому передбачено 250 млн дол. для України

Як, зокрема, зазначається у законопроекті, 250 млн дол. виділяються, у тому числі, на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєнь та логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь чи військових товарів. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил України.

"Для набуття чинності "Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік" має бути підписаний президентом США", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, 19 вересня проект бюджету Пентагону на 2019 рік зі збільшеною допомогою схвалив Сенат США.

Раніше також повідомлялося, що цього року США надали Україні фінансову допомогу у розмірі близько 620 мільйонів доларів.