ua en ru

Конгрес США оприлюднить рекламу з Facebook, яку Росія могла використовувати під час виборів

Конгрес США оприлюднить рекламу з Facebook, яку Росія могла використовувати під час виборів Фото: Конгрес США (educationusa.state.gov)

Комітет з розвідки Палати представників США планує оприлюднити тисячі повідомлень

Конгрес Сполучених Штатів Америки (США) планує оприлюднити рекламу з соціальної мережі Facebook, яку Російська Федерація (РФ) могла використовувати під час виборів президента в США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Члени Комітету з розвідки Палати представників США заявили, що публічно оприлюднюють тисячі рекламних повідомлень із Facebook, які, схоже, купили російські оперативники під час минулорічних президентських виборів у США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Майк Конавей і Адам Шифф з Палати представників працюють з Facebook над питанням оприлюднення оголошень громадськості.

"Ми попросили допомоги у Facebook, щоб приховати будь-яку особисту інформацію, і ми сподіваємося, що коли це станеться, ми зможемо розмістити оголошення публічно", - сказав Шифф.

Так, Конавей припустив, що навряд чи реклама з'явиться до 1 листопада, коли Facebook візьме участь у слуханнях Конгресу щодо втручання росії у вибори в США.

Нагадаємо, раніше у Facebook передали Конгресу США інформацію, що міститься у 3 тис. оголошень рекламного змісту на політичні теми. Цю політичну рекламу за місяць до і після президентських виборів 2016 могли розміщувати в соціальній мережі представники РФ за інформацією Facebook.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Facebook планує внести деякі зміни в регламент до проміжних виборів у Конгрес США, намічених на листопад 2018 року.