ua en ru

Конгрес США: ми будемо домагатися введення санкцій проти Ірану

Конгрес США: ми будемо домагатися введення санкцій проти Ірану Фото: Пол Раян розповів про можливі санкції проти Ірану

Санкції повинні діяти, "поки режим не припинить свою агресивну, провокаційну поведінку, спрямовану проти США і їх союзників"

Конгрес США має намір добиватися введення нових економічних санкцій проти Ірану. Про це заявив спікер палати представників Пол Райан, передає Російська служба BBC.

Причиною такого рішення стало проведення Тегераном у вівторок випробування балістичних ракет.

Пол Райан назвав випробування провокацією, спрямованою проти США.

Він також підкреслив, що дії Ірану суперечать міжнародному праву. Тому санкції повинні діяти, "поки режим не припинить свою агресивну, провокаційну поведінку, спрямовану проти США і їх союзників".

Офіційний представник МЗС Ірану Хуссейн Джабер Ансарі стверджує, що випробування ракет не пов'язані з його ядерною програмою.

"Програма з розробки балістичних ракет ніколи не була призначена для розробки засобів доставки ядерної зброї", - заявив він в інтерв'ю ISNA.

Нагадаємо, в січні Іран залив бетоном центральну частину ядерного реактора в Араці, виконавши, таким чином, одну з ключових умов угоди між Тегераном і "шісткою" міжнародних посередників.

Угода, підписана в липні минулого року, зобов'язує Іран не виробляти ядерну зброю і використовувати ядерні об'єкти тільки в цілях виробництва мирного атома. В обмін на це ЄС і США почали поступове скасування санкцій проти Ірану.