ua en ru

У Конго заявили про припинення епідемії лихоманки Ебола

У Конго заявили про припинення епідемії лихоманки Ебола Фото: африканці (flickr.com/United Nation)

За останні 42 дні не було жодного випадку нового зараження вірусом

У Демократичній Республіці Конго припинився спалах захворювань лихоманкою Ебола. Зокрема за останні 42 дні не було жодного випадку нового зараження вірусом, передає Reuters.

Зазначено, що всього було зафіксовано вісім випадків інфікування вірусом Ебола, з них чотири - з летальним результатом.

При цьому в міністерстві охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго підтвердили використання нової експериментальної вакцини для боротьби з вірусом.

Наприкінці 2016 року Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про відкриття ефективної експериментальної вакцини проти смертельного вірусу Еболи.

Перед цим учені заявили про небезпечну мутацію віруса Ебола. Зокрема медичні дослідження довели мутацію вірусу Ебола, яка відбулася ще на початку епідемії лихоманки. Як з'ясували незалежно один від одного вчені в США і Франції, вірус став ефективніше заражати клітини людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідницька організація EcoHealth Alliance (базується у Нью-Йорку, США) склала "всесвітню карту загрози", на якій Латинська Америка представлена ​​як потенційний розсадник вірусів, що загрожують у майбутньому здоров'ю всього людства.