ua en ru

У Конго бойовики напали на миротворців ООН

У Конго бойовики напали на миротворців ООН Фото: миротворці ООН (United Nations)

В результаті нападу загинув миротворець, ще 12 отримали поранення

У понеділок, 9 жовтня, бойовики напали на дві військові бази в північно-східній частині Демократичної Республіки Конго, в результаті нападу загинув миротворець місії ООН, ще 12 отримали поранення. Про це повідомляє Reuters.

Місія ООН в Конго, заявила, що вона розгорнула бойові вертольоти у відповідь на рейд. При цьому місцеві джерела заявили, що армія б'ється з бойовиками вздовж головної дороги, що веде від території Бені провінції Північна Ківу до кордону з Угандою.

Зазначено, що боротьба, яка почалася в ці вихідні, являє собою новий спалах насильства в регіоні, охопленому етнічною напруженістю і масовими вбивствами, в результаті яких загинули більше 800 осіб в період з 2014 по 2016 рік.

"Я можу підтвердити напад на базу місії ООН в Конго в Мамундиоме сьогодні вранці, в результаті якої був убитий один миротворець і отримав поранення 12", - заявила прес-секретар місії Конго.

Представник армії Мак Хазукай сказав, що напади були здійснені одночасно, і звинуватив Союзницькі демократичні сили, активистскую угруповання з Уганди, діючу поблизу кордону між Конго і Угандою, за напади.

Нагадаємо, раніше на півночі Малі між містами Анефис і Дат в результаті вибуху загинули троє військовослужбовців миротворчих сил ООН.