ua en ru

Конгломерат Glencore Xstrata в IV кварталі 2013 р. планує провести в ПАР лістинг своїх акцій

Конгломерат Glencore Xstrata, який об'єднав другу за обсягами компанію в світі по сировинному трейдингу і один з найбільших гірничодобувних концернів, збирається провести вторинний лістинг своїх акцій в IV кварталі 2013 р. на фондовій біржі Йоганнесбурга (ПАР).

Конгломерат Glencore Xstrata, який об'єднав другу за обсягами компанію в світі по сировинному трейдингу і один з найбільших гірничодобувних концернів, збирається провести вторинний лістинг своїх акцій в IV кварталі 2013 р. на фондовій біржі Йоганнесбурга (ПАР). Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

В об'єднаній компанії заявили, що біржа Йоганнесбурга, обрана в якості майданчика для вторинного розміщення паперів. При цьому акції Glencore Xstrata продовжать торгуватися на Лондонській фондовій біржі в рамках індексу FTSE.

Згідно з поточними оцінками ринкова капіталізація Glencore Xstrata становить приблизно 69 млрд дол., компанія стане четвертою за своєю капіталізації на біржі Йоганнесбурга після BHP Billiton, British American Tobacco та SABMiller.

Glencore Xstrata є третім за величиною в світі виробником міді і нікелю. На частку компанії припадає 10% світового обсягу морських перевезень вугілля: підконтрольні концерну шахти розташовані в Колумбії, ряді країн Африки і Австралії. Загальний штат співробітників об'єднаної компанії налічує 190 тис. чоловік в більш ніж 50 країнах світу.