ua en ru

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Азербайджан звинуватив Вірменію у початку активних бойових дій

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Азербайджан звинуватив Вірменію у початку активних бойових дій Фото: офіційний представник МЗС Азербайджану Хікмет Гаджієв

Раніше Вірменія оголосила про наступ Азербайджану в Нагірному Карабасі

Азербайджан звинуватив Вірменію у початку активних бойових дій в зоні конфлікту в Нагірному Карабасі. Про це йдеться в поширеній сьогодні заяві офіційного представника МЗС Азербайджану Хікмета Гаджиєва, повідомляє "Кавказький вузол".

"Збройні сили Вірменії в ніч на 2 квітня, використовуючи важке озброєння, піддали інтенсивному обстрілу позиції збройних сил Азербайджану по всій лінії зіткнення військ і атакували їх. При цьому артилерійському вогню були піддані пункти проживання цивільного населення", - йдеться в заяві.


Також зазначається, що "через навмисні провокаційних і безвідповідальних дій вірменської сторони є вбиті та поранені серед цивільних осіб, нанесений серйозний збиток приватній власності".

Як повідомляється, Міноборони Азербайджану близько 11.00 за київським часом заявило, що ситуація в зоні конфлікту в Нагірному Карабасі продовжує залишатися напруженою "через провокаційні дій вірменських збройних сил, зроблених в ніч на 2 квітня".

"За заздалегідь визначеними координатами виведено з ладу велика кількість особового складу, бойової техніки і військової інфраструктури супротивника", - повідомило оборонне відомство Азербайджану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Вірменії оголосило про настанні, яке почали збройні сили Азербайджану всій протяжності лінії зіткнення в зоні конфлікту в Нагірному Карабасі в ніч з 1 на 2 квітня 2016 року.