ua en ru

На конфліктної забудови на "Осокорках" буде сквер, - Кличко

На конфліктної забудови на "Осокорках" буде сквер, - Кличко Фото: мер Києва Віталій Кличко

Кличко ініціює розірвання договору оренди на цю земельну ділянку

На місці забудови біля станції метро "Осокорки", де вчора відбулися сутички між активістами, "титушками" і міліцією, буде сквер. Про це в ході інспекції місця конфлікту заявив мер Києва Віталій Кличко, передає його прес-служба.

"Ми знаходимося на Осокорках. Тут вчора відбувався конфлікт. Завтра на засіданні Київради я ініціюю прийняття рішення про розірвання договору оренди на цю земельну ділянку та надання їй статусу скверу. Також я даю завдання керівнику "Зеленбуду" завезти сюди чорнозем, розбити сквер, висадити траву, дерева і привести цю територію в належний вигляд", - заявив Кличко.

Мер зазначив, що всі дозволи, отримані забудовником, були видані декілька років тому. А дозволів на встановлення паркану навколо ділянки Київська міська рада не видавав.

Кличко також звернувся до керівника міліції Києва з тим, щоб встановити та притягнути до відповідальності тих осіб, які були причетні до побиття людей під час вчорашнього конфлікту.

Кличко підкреслив, що всі будівельні конфлікти в столиці повинні вирішуватися виключно у правовому полі. "Ми зараз вирішуємо проблеми, які були закладені кілька років тому. Намагаємося знайти баланс, хоча це непросто. Але хочу запевнити: там, де знаходяться сквери та паркові зони, ніяких будівництв не буде. Ніякого дозволу ми ніколи не давали і давати не будемо. Київ повинен бути зеленим і комфортним містом", - підкреслив він.

Кличко також звернувся до керівника Київської міліції з тим, щоб встановити та притягнути до відповідальності тих осіб, які були причетні до побиття людей під час вчорашнього конфлікту на Осокорках.

Нагадаємо, 19 травня в Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" невідомі знову встановили паркан навколо скандального земельної ділянки, на якій заплановано будівництво торгового центру. За словами місцевих жителів, паркан почали встановлювати вночі. Днем на будівельному майданчику з'явився екскаватор, який почав земельні роботи.

Ввечері близько 150 активістів прийшли на місце забудови, щоб розібрати паркан, після цього почалися зіткнення, в результаті якого активісти повністю зламали паркан.

Міліція затримала трьох учасників протесту. З-за зіткнень постраждали 15 міліціонерів.