ua en ru

У конфлікті з Плотницьким Кремль став на бік "міністра внутрішніх справ" ЛНР, - джерела

У конфлікті з Плотницьким Кремль став на бік "міністра внутрішніх справ" ЛНР, - джерела Фото: Ігор Плотницький (glava-lnr.su)

Плотницького від влади поки усувати не будуть, заявили у Кремлі

Кремль став на бік "глави міністерства внутрішніх справ Луганської народної республіки" Ігоря Корнета в конфлікті з ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело в Кремлі, близький до помічника президента Росії Владиславу Суркову і неформального куратору самопроголошених республік у кремлівській адміністрації.

Згідно з інформацією видання, Кремль став на бік Корнета в цьому конфлікті, але Плотницького від влади поки усувати не будуть.

"Якщо Донецьк досить незалежний від Кремля і, по суті, їх відносини можна описати як ненав'язливий протекторат, то у випадку з Луганському Москва вирішила скоригувати певні процеси в республіці і збільшити свій вплив", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, стало відомо, що Плотницький після тривалого конфлікту звільнив "міністра внутрішніх справ" Корнета "у зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи". Після цього в центр Луганська заблокували невідомі в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Сепаратистські ЗМІ повідомляли, що центр Луганська оточили озброєні люди. Вони, в свою чергу, заявляють, що блокують вулиці за наказом так званого "міністерства внутрішніх справ ЛНР".

Крім того, ряд "чиновників" ЛНР звинуватили в організації державного перевороту "главу адміністрації" Плотницького. За словами "міністра внутрішніх справ ЛНР" Корнета "посадовими особами" протягом тривалого часу до "голови ЛНР" цілеспрямовано доводилася недостовірна інформація про нібито причетність "співробітників МВС" до протиправної діяльності.