ua en ru

Конфлікт потрібно вирішувати тільки шляхом мирного діалогу, - Бойко

Політики повинні припинити взаємні звинувачення і направити спільні зусилля на пошуки виходу з кризової ситуації, що склалася на сході і півдні України. Адже дивлячись на протистояння політиків, жителі цих регіонів лише переконуються в нездатності влади і опозиції вирішити їхні проблеми. Про це в ефірі телепрограми Шустер Live заявив кандидат у Президенти України Юрій Бойко.

"Обстановка ненависті, яка зараз існує у нас в країні - це страшно. Йде не пошук шляхів збереження єдиної України, а взаємні звинувачення. А люди дивляться і думають: ви там всі одним миром мазані, як ви намагаєтесь зберегти країну в такій ситуації? Нам, політикам, потрібно докласти зусиль для ліквідації цієї ситуації. Ми всі в одному човні - і Добкін, і Кужель, і Бойко, і Шуфрич, і Гурвіц, - зазначив Бойко, звертаючись до колег-політиків в телестудії. - Ми всі тут живемо. Тому нам всім потрібно виробити спільні шляхи для збереження єдиної України".

Він зазначив, що сьогодні потрібно почути кожну сторону конфлікту. Адже своя правда буде і у донецьких шахтарів. що перенесли тортури від рук сепаратистів, і у родичів одеситів, загиблих в недавньому протистоянні.

"Мені шкода хлопців-шахтарів. Але уявіть собі, що на місці цих хлопців будуть батьки, матері, дружини або діти жителів Одеси, загиблих у Будинку профспілок. І у них буде інша правда. І коли вони її будуть розповідати, ми повинні нарешті їх зрозуміти", - підкреслив кандидат в Президенти.

За його словами, хорошими сигналами для зниження градуса протистояння є ініціатива країн заходу щодо продовження діалогу в рамках Женевської конференції для вироблення системного підходу у вирішенні кризи.

Бойко також додав, що з проханням припинити протистояння звертаються сьогодні і ветерани Великої Вітчизняної війни, які пройшли всі її жахи і не хочуть їх повторення.

"Під час перепоховання загиблих на війні 45 радянських солдатів і офіцерів, до мене підійшли ветерани і сказали - ви, політики, зробіть нарешті що-небудь. Припиніть війну, адже ми відчули її на собі і не хочемо, щоб таке повторилося в майбутньому", - підкреслив Бойко.

"Конфлікт потрібно вирішувати спільними зусиллями всього суспільства та тільки шляхом мирного діалогу", - резюмував політик.