ua en ru

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Алієв назвав умову мирного врегулювання

Конфлікт у Нагірному Карабасі: Алієв назвав умову мирного врегулювання Фото: Ільхам Алієв нагадав про 4 резолюції РБ ООН

Баку продовжить зусилля з мирного врегулювання карабаського конфлікту

Президент Азербайджану Ільхам Алієв пообіцяв, що Баку продовжить зусилля з мирного врегулювання карабаського конфлікту, але його дозвіл, уточнив він, має відбутися "на основі територіальної цілісності Азербайджану". Про це Алієв заявив під час виступу на саміті з ядерної безпеки в США, передає РИА Новости.

"На жаль, Вірменія постійно висуває умови для звільнення окупованих територій. Ми продовжуватимемо зусилля з мирного врегулювання конфлікту. Але конфлікт має знайти рішення на основі територіальної цілісності Азербайджану", - сказав Алієв.


Він нагадав, що Рада Безпеки ООН ухвалила чотири резолюції у зв'язку з конфліктом у Нагірному Карабасі.

"Але ці резолюції залишаються на папері. Повторюю, ці резолюції вимагають негайного і беззастережного виведення Збройних сил Вірменії з нашої території. Проте окупація наших земель триває вже понад 20 років", - додав президент Азербайджану.

Нагадаємо, у ніч на 2 квітня поновилися бої в районі Нагірного Карабаху між тамтешніми збройними силами та військовими Азербайджану.