ua en ru

Конфлікт в Мукачеві розслідується в рамках двох справ, - СБУ

Конфлікт в Мукачеві розслідується в рамках двох справ, - СБУ Фото: Григорій Остафійчук

Проведені обшуки в осіб, причетних до ПС і угрупуванню "Штанів"

Зараз в рамках конфлікту в Мукачево, де 11 липня сталася перестрілка "Правого сектора" з міліцією, правоохоронці розслідують дві справи. Про це на брифінгу заявив керівник головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) Григорій Остафійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дві справи. Одна справа порушена і внесено до реєстру прокуратурою Закарпатської області за статтею 255 - "Організована група" та 258 - "Тероризм". Інша справа, яка була внесена до реєстру слідчим управлінням МВС Закарпатської області, за статтею 296 ч. 4 - "Особливо злісне хуліганство" і 263 - "Незаконне зберігання та обіг зброї" , - повідомив Остафійчук.

За його словами, в рамках розслідування стрілянини в Мукачеві правоохоронці провели обшуки в осіб, причетних до "Правого сектору" і угрупуванню "Штанів".

"Обшуки проводилися не тільки в осіб, які причетні до конфлікту однобічно. Як ви знаєте, там було дві сторони. Одна сторона, яка має певні ознаки... Мається на увазі, форма, шеврони... До певного військово-політичного руху. Інша сторона, яка, за даними місцевих ЗМІ, має відношення до так званої організованої угруповання "Штанів", - повідомив він.

Нагадаємо, напередодні в СБУ повідомили, що в рамках розслідування конфлікту в Мукачеві проведено більше 40 обшуків.