ua en ru

Конфлікт між "Нафтогазом" і "Газпромом" за недобір газу не вплине на діалог країн з енергетичної співпраці, - Зурабов

Конфлікт між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" за недобір російського газу на 7 млрд дол не вплине на діалог між Україною і Росією в енергетичній співпраці. Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, передає "5 канал".

"Дії "Газпрому", які юридично абсолютно врегульовані, не можуть стати перешкодою в продовженні діалогу з енергетичної співпраці", - сказав Зурабов. За його словами, підтвердженням цьому є регулярні контакти на різних рівнях між українською і російською сторонами, які тривають з початку року.

Також посол відзначив, що зниження ціни на природний газ для України "можливе, якщо буде знайдено прийнятне для обох сторін рішення питання про управління українською газотранспортною системою". "Відповідь на це питання позитивна. Таке рішення може бути знайдене", - сказав Зурабов.

За його словами, Росія готує документи по такому двосторонньому газовому консорціуму. "Але ми звернули увагу на той факт, що українські партнери проводили консультації з європейськими колегами на полях саміту Україна-ЄС про можливість повернення до ідеї тристороннього газового консорціуму", - додав Зурабов.

Читайте також: Україна відмовилася виплачувати "Газпрому" 7 млрд дол штрафу за недобір газу, - Янукович (відео)