ua en ru

Конфлікт на Донбасі не вирішиться навіть після повернення контролю над кордоном, - глава МінАТО

Конфлікт на Донбасі не вирішиться навіть після повернення контролю над кордоном, - глава МінАТО Фото: Вадим Черниш

По його словам, в Україні конфлікт спровоковано штучно

Вирішення конфлікту на Донбасі не буде навіть після повернення контролю над державним кордоном з Російською Федерацією. Про це в інтерв'ю "Голос України" міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

"Ми бачимо, як сьогодні сіється ненависть по той бік, - то намагаються зібрати на неконтрольованих територіях списки дітей, батьки яких загинули, інших людей, і тримати їх у такій групі, називаючи українців карателями тощо. Тобто це способи, які зараз провокуються фахівцями з російських спецслужб, налаштованих на те, щоб конфлікт підтримувати довго. І якщо ми навіть отримаємо контроль над кордоном… Багато хто думає: ось, мовляв, тоді ми все одразу проведемо. Ні. Ви отримуєте майже три мільйони людей, які вас не сприймають. Ви отримуєте конфлікт. І незалежно від того, контролюєте ви кордон чи ні, - це все одно ситуація конфлікту", - зазначив Черниш.


По його словам, в даному конфлікті немає політичного спрямування, як це було в колишній Югославії. В Україні конфлікт спровоковано штучно.

"Намагалися штучно створити національну ідентичність - "новороси". У спецслужб і політичного керівництва РФ це не вийшло", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повыдомлялося, що бойовики поширюють чутки про розгортання в ДНР двох "російських військових баз".