ua en ru

Комп'ютерна мережа Sony зазнала хакерської атаки, постраждали 1 млн користувачів

Комп'ютерна мережа компанії Sony зазнала хакерської атаки. Зловмисникам вдалося отримати доступ до особистої інформації більше 1 млн користувачів, передає РБК з посиланням на Reuters.
Черговий напад було здійснено хакерською групою LulzSec, яка раніше провела атаки на телеканал PBS і інтернет-сайт Fox.com. Зломщики опублікували імена, дати народження, поштові та електронні адреси, номери телефонів і паролі кількох тисяч учасників конкурсів, які проводить Sony.
"Чому ви настільки сильно вірите компанії, яка дозволяє відкривати інформацію такими простими атаками?" - Йдеться в повідомленні LulzSec.
За останній час Sony піддалася цілому ряду хакерських атак, в тому числі найбільшої в історії, яка сталася 27 квітня 2011 р. У результаті інциденту було викрадено персональні дані 77 млн користувачів - імена, адреси електронної пошти, дати народження, логіни, паролі та інші особисті дані клієнтів. У числі цих даних були і коди до кредитних карток користувачів, що призвело до великого скандалу. Sony заявила про припинення роботи низки інтернет-сервісів.