ua en ru

Компромат на Коломойського може бути приводом для рішучих дій Президента, - політолог

Поява напередодні виборів великої кількості компрометуючих матеріалів, спрямованих проти губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського може вказувати на те, що команда Президента України взяла курс на зміцнення влади. Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За словами політолога, поряд з одержали широку популярність відеозаписами бесід олігарха з російським пранкером, загримованим під Павла Губарєва, в інтернеті регулярно публікуються записи, зроблені не любителями та інші викривальні матеріали. "Враховуючи вагу, яку набрала за останні півроку дніпропетровська команда і кількість озброєних людей, прямо чи опосередковано контрольованих ними, люди Ігоря Коломойського претендують на дуже серйозний шматок влади. У той час як президент Порошенка ставить завдання перед своїми соратниками максимально консолідувати всі ресурси. Тому виникає явний конфлікт за сфери впливу та ресурси. Тим більше що дніпропетровці ведуть себе дуже агресивно", - зазначає політолог.

Він зазначає, що в публічному просторі вже всерйоз обговорюється можлива гра Коломойського, спрямована на реалізацію інтересів Кремля. Зокрема, мова йде про контроль виборчого процесу з боку озброєних представників добровольчих підрозділів.

"Невизнання результатів референдуму в Криму спиралося на те, що вони проходили під дулами автоматів "ввічливих людей". Але якщо те ж саме повториться в Донецькій і Дніпропетровській областях, то тиск з боку приватних армій, які фінансуються представниками великого бізнесу, може стати підставою для більш ніж рішучих дій Росії. Тому варто очікувати втручання в цю ситуацію президента України", - підкреслив Карасьов.

Нагадаємо, в мережі були опубліковані відеозаписи того, як пранкер Олексій, видавши себе за лідера сепаратистів Павла Губарєва, два місяці спілкувався з Ігорем Коломойським про організацію виборів у Верховну Раду за участю лідерів ДНР і ЛНР, створення спільної фракції та організації посередництва з владою. При цьому губернатор висловлював симпатії до сепаратистів і пропонував їм фінансування. Сьогодні в соціальних мережах почали поширюватися текстові розшифровки нових відеозаписів бесід.