ua en ru

Комплексна термосанація дасть змогу зекономити 50% коштів на енергоспоживанні шкіл Києва, - Пантелеєв

Комплексна термосанація дасть змогу зекономити 50% коштів на енергоспоживанні шкіл Києва, - Пантелеєв

У більш як 200 школах і дитячих закладах цього року будуть виконані заходи з енергозбереження, у шістьох із них буде проведено комплексну термосанацію, що дасть зекономити майже 4 млн грн на споживанні енергоресурсів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Цього року в більш як 200 школах і дитячих садках проводяться енергозберігаючі заходи. Це найбільш енергозатратні будівлі столиці, які визначені шляхом системного моніторингу енергоспоживання. Сьогодні в полі зору зазначеного моніторингу 1176 столичних освітніх закладів. Ми проаналізували причини, які призводять до втрати тепла та визначили найбільш раціональні рекомендації для їх усунення. Раціональні не лише з точки зору економії коштів, але й з тієї точки зору, що обладнання, матеріали й методики, які були нами обрані, ефективно працюватимуть і через п’ять або десять років. Економія споживання енергоносіїв при проведенні термомодернізації може сягати 50% від загального обсягу споживання", – сказав він.


Петро Пантелеєв пояснив, що термосанація включає в себе утеплення стін, заміну вікон і дверей, утеплення стін, заміну освітлення на світлодіодне, модернізацію теплопункту, яка передбачає встановлення механізму погодного регулювання та реконструкцію системи вентилювання приміщень. Встановлені прилади, рекуператори, дозволяють забезпечувати приміщення свіжим повітрям, не охолоджуючи його.

"Поряд із бюджетним фінансуванням, нам вдалося залучити на комплексну термомодернізацію вигідні кредитні кошти НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації). Діяльність корпорації спрямована на економічно вигідні проекти в сфері енергозбереження та покращення стану довкілля. Загалом це майже 50 млн грн, які вже спрямовані на модернізацію теплопунктів, заміну освітлення та термосанацію в закладах бюджетної сфери", – повідомив він.

Також Петро Пантелеєв зазначив, що завдяки удосконаленню роботи теплопунктів у школах та контролю за режимами енергоспоживання за перше півріччя поточного року на опаленні шкіл зекономлено майже 17 млн грн.