ua en ru

Комплекс "5 елемент" не порушував карантин, керівництво заявляє про політичний тиск

Комплекс "5 елемент" не порушував карантин, керівництво заявляє про політичний тиск Фото: "5 елемент" (5element.ua)
Автор: РБК-Украина

Спортивний оздоровчий комплекс "5 елемент" не порушував жодних вимог так званого "карантину вихідного дня".

Про це заявило керівництво закладу, повідомляє прес-служба.

У комплексі пояснили, що проводять процедури з реабілітації із дотриманням всіх санітарно-епідемічних вимог.

"Ми є спортивно-оздоровчий комплекс і у нас в штаті працює велика кількість реабілітологів, ми маємо право надавати послуги реабілітації безпосередньо від хвороб чи травм і відновлювати своє здоров'я", - говорить юрист комплексу Валерій Ричек.

Він наголошує, що в постанові уряду про так званий "локдаун вихідного дня" немає заборони на діяльність оздоровчих закладів.

Керівництво комплексу пов’язує активність силовиків із політичним тиском. Як відомо, у суботу до закладу навідались правоохоронці, які виписали адміністративний протокол.

Генеральний директор комплексу Наталя Щербій наголошує, що співробітники вийшли працювати із дотриманням усіх санітарних норм.

"Наш комплекс має площу у 18 тисяч квадратних метрів лише у будівлях і ще відкритий майданчик. Загалом понад 25 тисяч квадратних метрів. Ситуація має політичний підтекст", - зауважує директорка.

Оздоровчий комплекс "5 елемент" планує оскаржувати дії силовиків у судовому порядку.

Нагадаємо, карантин вихідного дня відмовились впроваджувати у Черкасах, Тернополі, Львові, Житомирі, Рівному, Одесі.

Проти запровадження карантину на вихідних виступила місцева влада в Івано-Франківську, Луцьку, Мукачевому, Краматорську та Слов'янську.

У багатьох містах відбулися акції протесту підприємців, які заявляють про знищення їхніх бізнесів та втрату робочих місць.