ua en ru

Компартія Росії пропонує Держдумі видати Азарова і Пшонку Україні

Комуністична партія Росії пропонує Державній думі видати Києву екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова і екс-генпрокурора Віктора Пшонку.

Комуністична партія Росії пропонує Державній думі видати Києву екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова і екс-генпрокурора Віктора Пшонку. Про це заявив заступник голови ЦК КПРФ, депутат Держдуми Валерій Рашкін (на фото), передає прес-служба партії.

"Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він - незаконно повалений Президент, і в Україні донині зберігається загроза його життю. Але з якого дива Росія повинна рятувати інших втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, наприклад, як Пшонка або Азаров? Азаров, будучи прем'єр-міністром України, протягом чотирьох років займався тим, що фактично заохочував злодійство російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією. Чому тепер ми повинні його рятувати і забезпечувати йому комфортне життя тут? Тим більше, з якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Ця людина не є громадянином Росії. У нього австрійський паспорт. Його дуже чекають в Австрії, де арештовані його рахунку, і де стосовно нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії", - зазначив Рашкін.

За його словами, щодо втікачів українських політиків та їхніх родичів Росія повинна керуватися своїми політичними інтересами.

"Надавати політичний притулок і захищати на своїй території громадян іноземних держав допустиме та доцільне тільки в тому випадку, якщо це дійсно віддані і щирі друзі Росії, люди постраждали за свої політичні погляди і за вірність відносин з Росією. Такі люди, як Азаров до цієї категорії явно не мають ніякого відношення, скоріше навпаки, вони були і залишаються ворогами Росії. Причому незрозуміло, яку діяльність вони ведуть зараз на території нашої держави", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України досі не пред'явила звинувачення екс-заступник глави Адміністрації Президента Андрію Портнову, а також синам Януковича, Азарова та Пшонки.

18 листопада Державна служба фінансового моніторингу України повідомила, що на рахунках компаній екс-президента України Віктора Януковича і його наближених заблоковані 1,42 млрд дол. Також СБУ розслідує низку справ проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за підозрою у зловживаннях з нерухомістю в Києві.