ua en ru

Компартія буде домагатися проведення референдуму будь-якими законними способами, - нардеп

Ідея проведення референдуму щодо вступу України в Митний союз знаходить все більше прихильників, про що свідчать багатотисячні збори громадян, що відбулися 12 жовтня 2013 р. в семи містах. Про це заявила народний депутат України від КПУ Ольга Левченко, повідомила прес-служба Компартії.

Зокрема, за її словами, збори громадян щодо реєстрації ініціативної групи відбулися у Кіровограді, Одесі, Полтаві, Вінниці, Каховці, Луганську, Житомирі.

"Протягом одного дня, незважаючи на протидію влади, тисячі і тисячі громадян підтримали ідею проведення референдуму, який визначив би, куди рухатися Україні - в Європу чи Митний союз. Наші співгромадяни чітко усвідомлюють, що такий доленосний вибір повинні робити не політики, а вони особисто", - зазначила Левченко.

За словами народного депутата, влада в свою чергу діяла за вже напрацьованою нею схемою - використовуючи суди, вона забороняє представникам ЦВК бути присутніми на цих зборах.

"Загалом, відбувається те, що ми бачили і в Києві 8 і 29 вересня, коли Окружний адмінсуд абсолютно незаконно заборонив представнику ЦВК бути присутнім на зборах громадян", - нагадала депутат.

Однак, крім використання кишенькових суддів, продовжила Левченко, були спроби зірвати проведення зборів та з допомогою різних дрібних провокацій на кшталт припинення електропостачання місць, де проводилися збори, порушення зв'язку і т.п.

"Підкреслюю, дії влади безпосередньо демонструють її слабкість, її боязнь вибору народу, який, всупереч його волі, насильно тягнуть в Європу. У надії отримати від Заходу новий позику, влада зі шкіри геть лізе, щоб протягнути невигідну для країни угоду про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі", - заявила Левченко, запевнивши, що Компартія, надає організаційну допомогу ініціативній групі з проведення референдуму, не відступить від обіцянок, даних виборцям, і буде домагатися проведення референдуму будь-якими законними способами.