ua en ru

Компанію "Фінекс-Україна" виключили зі складу членів асоціації ПФТС.

Компанію "Фінекс-Україна" виключили зі складу членів асоціації ПФТС. Таке рішення сьогодні ухвалила рада ПФТС. Про це РБК-Україна повідомив гендиректор компанії Ігор Когут. Він також є членом ініціативної групи членів ПФТС, яка ініціює зміну керівництва асоціацією. Також І.Когут повідомив, що решті членів ініціативної групи призупинили членство у ПФТС. Підставою для позбавлення і призупинення членства, за словами І.Когута, стало недотримання норм статуту.

Нагадаємо, 3 грудня ініціативна група членів ПФТС заявила про незгоду з політикою нинішнього керівництва асоціації, а також заявила про проведення позачергових загальних зборів членів ПФТС шляхом поіменного опитування членів асоціації. У той же час, як повідомляли представники ПФТС, дане опитування не має нічого спільного із зборами членів асоціації, оскільки не було затверджено її радою. Затверджені радою асоціації збори членів ПФТС повинні відбутися 24 грудня. На ньому, зокрема повинне бути розглянуто питання про входження до капіталу біржі ПФТС стратегічного інвестора.
За останній місяць зі складу членів асоціації ПФТС було виключено 50 компаній. Причиною для виключень багатьох з них, за словами представників ПФТС, стала заборгованість у сплаті членських внесків. У той же час, представники ініціативної групи членів ПФТС вважають, що виключення низки компаній зі складу членів асоціації - прямий наслідок незгоди керівництва цих компаній з політикою керівництва асоціації.