ua en ru

Компанія "Яндекс" відкидає звинувачення СБУ в держзраді

Компанія "Яндекс" відкидає звинувачення СБУ в держзраді Фото: у компанії "Яндекс" прокоментували звинувачення СБУ в держзраді

У співробітників "Яндекс" в Україні не було доступу до персональних даних користувачів

У компанії "Яндекс" стверджують, що українське підрозділ не займалося незаконним збором і передачею в Росію персональних даних українських громадян. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на текст заяви компанії, яка надійшла в редакцію видання.

Згідно із заявою компанії, ні у працівників "Яндекс" в Україні, ні у керівництва українського підрозділу не було доступу до персональних даних користувачів.

"Дані про користувачів знеособлені і анонімні", - повідомляє "Яндекс".

Також у компанії стверджують, що могли розкрити дані тільки за рішенням суду.

"Ніякої передачі даних, в якій звинувачують "Яндекс", не було", - резюмує російський пошуковик.

Раніше СБУ провела обшуки в київському та одеському офісах компанії "Яндекс.Україна". за результатами перевірки правоохоронці заявили, що компанія незаконно збирала і передавала в Росію персональні дані українських громадян.

За даними СБУ, інформація передавалася спецслужбам РФ для планування, організації і проведення розвідувальних, диверсійних, інформаційно-підривних операцій", які ставлять під загрозу суверенітет України. Повідомляється, що документацію та серверне обладнання, вилучене під час обшуків, направлять на експертизу. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, СБУ припинила розповсюдження програмного забезпечення для перегляду заборонених каналів.