ua en ru

Компанія SmartLands представила нову технологію ведення садівництва Агробізнес 3.0

Компанія SmartLands представила нову технологію ведення садівництва Агробізнес 3.0

В Києві відбувся Форум "Садівництво 3.0", організатором якого виступила Асоціація "УКРСАДПРОМ". В рамках Форуму компанія SmartLands представила нову концепцію ведення садівництва Агробізнес 3.0.

Як зазначив у своєму виступі директор SmartLands Тарас Басистюк-Гаптар, місія компанії – виробництво якісних висококонкурентних продуктів у найбільш привабливих ринкових нішах, таких як волоський горіх, із застосуванням концепції Агробізнес 3.0, сфокусованої на інноваційності, екологічності, прибутковості та надійності. "Результат, який ми хочемо отримати, - увійти до ТОП-5 виробників і реалізаторів волоського горіха, черешні в Східній Європі", - підкреслив Т. Басистюк-Гаптар.

У своєму виступі він також визначив основні проблеми садівництва: відсутність системи управління якістю продукції, мінімальна врожайність, широке використання ручної праці, відсутність зрошення і страхування, непрогнозованість реалізації вирощеної продукції. "Впровадження концепції Агробізнес 3.0 дозволить вирішити ці проблеми і вивести садівництво на більш високий рівень розвитку. SmartLands покликаний продемонструвати спосіб сучасного землеробства та організації виробництва, об'єднавши фермерів і використовуючи сучасні технології на кожному етапі агровиробництва, а також стати тугою відліку створення українського садівництва майбутнього", - зазначив Т. Басистюк-Гаптар.

altaltaltaltaltalt

Він зазначив, що зараз SmartLands обробляє 50 га насаджень волоського горіха, які вирощуються в відповідності з концепцією Агробізнес 3.0. "Наше завдання – залучення інвестицій для будівництва заводу по переробці волоського горіха, який буде запущений в 2018 році. В результаті капіталізація компанії повинна до 2019 році зрости в 4-5 рази в порівнянні з рівнем до залучення інвестицій. Надалі можливо проводити реінвестування", - резюмував Т. Басистюк-Гаптар.

Також під час роботи Форуму "Садівництво 3.0" відбулася робоча дискусія за участю заступника міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Ольги Трофимцевої.

"Виробництво горіхів є одним з цікавих сегментів агропромислового комплексу України, який забезпечує високий рівень рентабельності. Поступово великий бізнес починає цікавитися вкладеннями в розвиток цих перспективних ніш. Але сади довго ростуть, а тому такі інвестиції довше будуть повертатися і це багатьох поки зупиняє", — зазначила представниця міністерства, запевнивши що докладе максимум зусиль для підтримки нових починань молодих бізнесменів.