ua en ru

Компанія "Скела Терціум" заперечує підконтрольність нардепу Онищенку

ТОВ "Скела Терціум" офіційно заявляє про те, що ні юридично, ні формально не є частиною бізнесу депутата Верховної Ради України Олександра Онищенка. Про це йдеться в заяві прес-служби компанії у відповідь на відповідні повідомлення у ЗМІ.

Наголошується, що "Скела Терціум" почала свою діяльність в 2007 році на ринку природного газу і завдяки незмінно високій діловій репутації на сьогоднішній день є одним з провідних газових трейдерів України. Прес-служба підкреслює, що по мірі розвитку компанія також вийшла на ринки поставок метанолу (реагент для нафто- і газодобувної промисловості), зрідженого вуглеводневого газу, нафтопродуктів.


"Безумовно, ми знаємо Олександра Онищенка і контрольовані ним компанії, оскільки закуповували у них великі обсяги природного газу за стандартною процедурою купівлі-продажу, але не більше того. Ми не входимо в групу компаній О. Онищенка і ніколи в неї не входили", – заявив директор ТОВ "Скела Терціум" Сергій Непомящий.

У компанії відзначають, що її фактична функція багато в чому сервісна: "Скела Терціум" вирішує для видобувачів завдання збуту їх продукції, яка згідно з існуючим нормативним регулюванням ринку є досить трудомісткою". Підкреслюється, що з цієї ж причини робота з газотрейдером зручна кінцевим споживачам, які при роботі з ТОВ "Скела Терциум" також мають можливість отримання відстрочки платежу. У свою чергу здобувач природного газу зацікавлений у передоплаті за свою продукцію для підтримки виробничого процесу.

У заяві також йдеться про те, що завдяки своєму досвіду компанія стала одним з найбільш відомих і надійних постачальників природного газу для підприємств як державного, так і приватного секторів. Серед них: ДП "Укрспирт", ТОВ "Корпорація КРТ", ЗАТ "Білоцерківська ТЕЦ", ПАТ "Укрзалізниця" і багато інші.

"Специфіка газового ринку України така, що основні сфери в нафто- і газовидобутку завжди розподілені між відомими бізнес-групами, які патронуються в тому числі і одіозними політиками. Ми граємо за тими правилами, які є у країні, і змушені працювати з тими, хто контролює видобуток газу", – резюмував Сергій Непомящий.

За даними прес-служби, протягом останніх місяців ТОВ "Скела Терціум" було перевірено різними контролюючими органами, і жодних претензій до товариства немає.

ТОВ "Скела Терціум" просить представників ЗМІ звертатися по всіх питаннях будь-яким зручним способом.