ua en ru

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Компанія Piquadro представила покупцям результат спільної роботи з відомим дизайнером одягу та аксесуарів Антоніо Маррасом.Перша капсульна колекція бренду і модельєра натхненна 15 відомими чоловіками ХХ століття філософами, музикантами, акторами, письменниками.

Компанія Piquadro представила покупцям результат спільної роботи з відомим дизайнером одягу та аксесуарів Антоніо Маррасом.
Перша капсульна колекція бренду і модельєра натхненна 15 відомими чоловіками ХХ століття філософами, музикантами, акторами, письменниками. Як розповів сам Антоніо Маррас, для нього це приємна можливість зробити лінію аксесуарів для чоловіків.
Прославлений російський поет Борис Пастернак (до речі, цієї осені відзначалося 60-річчя присудження йому Нобелівської премії з літератури) асоціюється у Марраса з трохи нарочито старомодним саквояжем, чимось схожим на докторський, - можливо, паралель з "Доктором Живаго". Американський письменник Джек Керуак, ідеолог покоління "бітників", - з простою "торбою" на ременях, що нагадує вироби ремісників з Середнього Заходу початку минулого століття.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століттяКомпанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Марлон Брандо/Франц Кафка

Сучасники і співвітчизники Керуака теж "отримали" по сумці: його однодумець, поет-бітник Ален Гінзберг, - портмоне на блискавці; актор Марлон Брандо, секс-символ покоління і завзятий мотоцикліст, - модель, що нагадує мотоциклетні кофри, перетягнуті ременями; ще один актор і фанат гонок Стів Маккуїн - чохли для айпада; автор пісень і фолк-виконавець Боб Ділан - невелику сумку-кроссбоди на смугастому текстильному ремені.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Джек Керуак
Французький колега Ділана, скандальний шансоньє і актор Серж Генсбур, був чоловіком Джейн Біркін, колись сподвигла Будинок Hermès на бестселер свого імені. Тепер і у самого Генсбура є іменна сумка - багатофункціональний портфель з чохлами для айпада і ноутбука (їх можна використовувати окремо). "Антипод" Генсбура в тому, що стосується чоловічої краси, - кінозірка Ален Делон - удостоївся портмоне на блискавці.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Серж Генсбур

Швейцарський скульптор-авангардист Антоніо Джакометті, чиї характерно витягнуті і депресивно-зламані речі подобалися экзистенциалистам на чолі з Сартром, надихнув Марраса на об'ємистий олдскульний портфель-satchel, а сам Сартр - на настільки ж містку, але куди менш формальну чоловічу сумку-шопер.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Жан-Поль Сартр

Взагалі Антоніо Маррас, очевидно, дуже любить літературу, оскільки відзначив ще кількох видатних літераторів: нобелівського лауреата Семюела Беккета (невеликий чемодан-візок з великими накладними кишенями), Брюса Чатвина (саквояж для коротких поїздок), Жоржа Сіменона (обтягнуті шкірою чохли для iPhone). Не забуті і письменники-філософи: крім Сартра відзначений Франц Кафка. Його образ - молодий меланхолійний чоловік у чорному казанку - один з ключових в рекламній кампанії колекції; Кафці також "присвячений" гаманець зі шкіри, стягнутий широкою гумкою. Ця гумка - алюзія на деталі письменницьких блокнотів, дбайливо доданих дизайнером до кожної сумки в спеціальній кишеньці.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття


Боб Ділан

Втім, в блокноті можна малювати: це оцінять колеги художника паризької школи середини минулого століття Цугухару Фудзиты, більш відомого як Леонард Фужита. Хоча графік і живописець помер в 1968 році, задовго до появи мобільних гаджетів, його вітчизну все ж Японія, найбільш технічно просунута країна минулого століття. Тому в честь Фужиты названі чохли для айпада і ноутбуків.

Компанія Piquadro представила дизайнерську колекцію сумок відомих людей ХХ століття

Борис Пастернак

Кожна модель була задумана Антоніо Маррасом в двох варіантах виконання - з шкіри і шкіри в комбінації з текстилем в характерну британську клітку. Шкіра використана як однотонні, так і з трендовим камуфляжним принтом.